wwft wet

Er wordt in ons land veel gedaan aan het bestrijden van witwaspraktijken. De WWFT wet is daar een hele belangrijke schakel in. Deze wet is ontworpen om verdachte transacties op te sporen door ondernemers en bedrijven te verplichten daar melding van te maken. Zo’n transactie kan dan worden onderzocht, net als de persoon of het bedrijf waar hij van afkomstig is. Als je het een prettig idee vindt om alleen zaken te doen met bedrijven die absoluut eerlijk handelen zou je de diensten van Debiteuren Zeker kunnen inschakelen. Zij hebben namelijk hele slimme software ontwikkeld die het jou mogelijk maakt om de WWFT wet na te leven, en zowel nieuwe als bestaande klanten stapsgewijs te monitoren. De software van Debiteuren Zeker is de beste in zijn soort, en bovendien de enige in Nederland die altijd een dubbele controle uitvoert op jouw zakenrelaties en hun identiteit. Op die manier weet je dus altijd zeker dat je met een klant te maken hebt die zijn geld op eerlijke wijze verdient, en het geld dus niet afkomstig is van allerhande louche praktijken. Zo leef jij niet alleen netjes de WWFT wet na, maar draag je ook nog je steentje bij aan het elimineren van crimineel geld in onze samenleving.

De WWFT wet is sinds 10 januari 2020 aangescherpt

Sinds 10 januari 2020 is deze wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. Deze veranderingen kunnen gevolgen hebben voor uw bedrijf. Lees je daarom goed in over de voorwaarden en weet wat je moet doen als je een verdachte klant of transactie voorbij ziet komen. Als je werkzaam bent in een van de branches waar de WWFT wet voor geldt dan ben je verplicht een cliëntenonderzoek te doen alvorens je met een persoon of klant in zee gaat. En dat gaat stukken makkelijker als je gebruik maakt van de software van Debiteuren Zeker.

Slimme WWFT software voor het controleren van klanten

Het is niet altijd makkelijk om zelf de identiteit van nieuwe klanten te controleren, maar met de software van Debiteuren Zeker lukt het je wel. Je kunt daarmee bijvoorbeeld identiteitspapieren laten controleren en zo zeker weten dat de persoon met wie je zaken doet ook echt is wie hij zegt dat hij is. En dan ben je al een eind op weg om te vermijden dat zwart geld via handel ons land binnenkomt. Als je je dan ook nog te allen tijden digitaal laat betalen in plaats van met contant geld kun je er zeker van zijn dat het wit geld betreft en je dus alles hebt gedaan om aan de wet WWFT te voldoen.

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Archieven

Categorieën

Meta