Vloer schuren Rotterdam

 

Naast het feit dat een houten vloer er warm en sfeervol uitziet, is het onderhoud ervan in de regel heel erg gemakkelijk. Het gladde vloeroppervlak zorgt er per slot van rekening voor dat je gemakkelijk bijvoorbeeld stof en kruimels kunt verwijderen. Toch is een houten vloer op de langere termijn niet volledig onderhoudsvrij. Door de jaren heen kunnen er onder meer slijtageplekken gaan ontstaan, die alleen maar optimaal weggewerkt kunnen worden door de vloer te schuren. Een vloer schuren in Rotterdam zou je eventueel zelf kunnen doen, maar als je op dat gebied een echt professioneel eindresultaat verlangt is het waarschijnlijk verstandiger om er een gespecialiseerde vakman voor in te huren.

 

Zo schuur je zelf je vloer

 

Kies je er toch voor om zelf je vloer te schuren in Rotterdam, dan is de meest praktische methode om een schuurmachine te huren die speciaal geschikt is voor dat doel. Voordat je dat apparaat inschakelt, zul je wel eerst een aantal checks moeten doorlopen en eventueel enkele aanvullende voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Als namelijk blijkt dat spijkers op sommige punten uit het hout steken, dan zul je deze eerst met behulp van een drevel minstens 3 millimeter diep in het hout in moeten laten verzinken. Spijkers die helemaal geen grip meer hebben dien je voor het schuren eerst compleet te vervangen. Om het beste schuurresultaat met je gehuurde machine te kunnen krijgen is het verstandig om in 45 graden schuine banen over het hout te bewegen. Eerst met grof schuurlinnen, daarna met middelgrof schuurlinnen en tenslotte met fijn schuurlinnen. In totaal schuur je het hout dus 3 keer. Na afloop van de schuurklus reinig je het vloeroppervlak eerst met een stofzuiger en daarna nog eens met een vochtige dweil. Pas als je houten vloer daarna weer echt helemaal droog is kun je deze opnieuw lakken, oliën of in de was zetten.

 

Professionele aanpak door een vakman

 

Zoals je ziet komt er bij een vloer schuren in Rotterdam flink wat kijken. Het is zeker geen klusje dat je even in een verloren uurtje in je vrije weekend uit kunt voeren. Wil je er echt zeker van zijn dat de volledige klus perfect wordt uitgevoerd, zodat je vloer er vervolgens weer vele jaren pico bello uitziet, dan doe je er sowieso goed aan om hiervoor een ervaren professional in te schakelen. Zo’n vakbedrijf stelt een nauwgezet plan van aanpak met je op, zodat je gegarandeerd kunt rekenen op een correcte afhandeling en uitmuntend eindresultaat van de schuurklus.

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Categorieën

Meta