Mindfulness Leiden

Hoewel mindfulness voor veel mensen relevant is geworden, zijn veel mensen zich niet bewust van dit concept en de voordelen ervan. Dus hier is een snelle gids voor mindfulness die je zal informeren over mindfulness en de vele voordelen ervan.

 

Wat is Mindfulness?

Het is een geleide meditatie die inhoudt dat je je geest concentreert. Het is een psychologisch proces waarbij de beoefenaar verondersteld wordt zijn aandacht te vestigen op wat er zowel in hem als om hem heen gebeurt. Het leert mensen om hun gedachten te erkennen zonder te oordelen. Het beste deel van mindful meditatie is dat je het overal en altijd kunt beoefenen. Het is een kunst om je geest te beheersen. Als je deze kunst eenmaal onder de knie hebt, wordt je leven soepeler. Het is aan te raden om het toch onder begeleiding te doen, zodat je je beter kan focussen op de kern van de zaak. Mindfullness Leiden is zeker te vinden.

 

De oorsprong van Mindfulness

Mindfulness is een prominent onderdeel geweest van verschillende religies. Of het nu gaat om hindoes, christenen, moslims of andere religies, de historische praktijk van mindful meditatie is overal ter wereld terug te vinden. Natuurlijk was het toen bekend onder andere namen. De Boeddhisten introduceerden de mindfulness zoals we die nu kennen. Ze herdefinieerden het concept van Sati. De term Sati betekent herinneren. Maar Boeddhisten herdefinieerden het als mindfulness, wat betekent dat je niet alleen het ding herinnert. Je hebt een constante aanwezigheid van geest, en je bent je bewust van wat er om je heen gebeurt. Dit leidt uiteindelijk tot je welzijn. Deze praktijk is echter in de loop van de tijd geëvolueerd en is vandaag de dag een volledig seculier concept dat alleen nog maar als een oefening wordt gezien.

 

De voordelen van Mindfulness

Ik wil het hier hebben over enkele voordelen. Maar de lijst is zolang dat ik niet alles kan bespreken in deze tekst. Je ervaringsdeskundig kun je ongetwijfeld uitleggen wat het allemaal betekent. Hier toch een overzicht van de belangrijkste voordelen:

– het draagt bij aan het vergroten van je focus

– het helpt je om goed te slapen

– het helpt je om je prestaties te verbeteren

– het vermindert je emotionele reactiviteit

– het helpt bij het reguleren van de bloeddruk

– het helpt je om over uw angst heen te komen

– het helpt je over je verslaving heen

Dit zijn slechts een paar voordelen van geleide meditatie. Mindfulness blijkt nuttig te zijn voor zowel je fysieke als mentale welzijn.

 

Enkele van de voornaamste oefeningen tijdens een sessie mindfulness:

– ademhalingsoefening

Adem in door je neus en adem uit door je mond. Dit moet een langzaam mechanisme zijn en daarbij moet je je concentreren op uw ademhaling.

– bodyscan oefening

Observeer gewoon de gewaarwordingen in je lichaam, terwijl je je bewustzijn naar elk deel van het lichaam brengt, één voor één, van boven naar beneden.

– visualisatie

Een krachtige oefening waarbij je een object moet visualiseren, bijvoorbeeld licht dat als vloeistof in je lichaam stroomt en warmte en rust brengt.

– liefdevolle vriendelijkheid

Stel je voor dat er mensen in je leven zijn die van je houden, één voor één, ademend met de gevoelens van liefde en vriendelijkheid. Stel je dan voor dat je de bron bent van liefde en vriendelijkheid voor mensen en dingen die je wenst.

– luister oefening

Luister naar wat muziek en probeer te identificeren hoe die muziek je doet voelen.

 

Mindfulness is een manier om weer in contact te komen met jezelf. Het helpt je te begrijpen wat een bepaalde gedachte of dingen met je doen en hoe het je doet voelen. Dus, maak van geleide mindfulness meditatie een deel van je dagelijkse routine, en je zult helemaal een nieuwe ervaring beleven.

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Categorieën

Meta