pedicure hellevoetsluis

 

Een pedicure kun je zien als een verwen momentje, maar er zitten ook vele gezondheidsvoordelen aan een pedicure. De pedicure specialist in Hellevoetsluit kan je helpen om van voetproblemen af te komen of gewoon om te ontspannen. Daarnaast voel je je een stuk zelfverzekerder als jouw voeten mooi verzorgd zijn, zeker in de zomer wanneer de voeten meer zichtbaar zijn.

 

Pedicure is goed voor de bloedcirculatie

 

De massage is voor veel mensen het leukste deel van de pedicure. De lotion of oli├źn die gebruikt worden bij de massage bevorderen de bloedcirculatie in de voet. Dit vermindert bijvoorbeeld pijn in de voeten bij mensen die veel staan voor hun werk. Ook helpt het bij het behouden van een goede gezondheid en kan het zelfs de mobiliteit van gewrichten verbeteren. Doordat je tijdens de pedicure een massage krijgt worden belangrijke energiebanen in het lichaam gestimuleerd. Dit heet reflexologie. Afhankelijk van de druk en de plek kunnen organen gestimuleerd worden, zoals de lever en het solar plexus. Door de ontspannende massage vermindert stress, waardoor je je na een pedicure uitgerust voelt en klaar bent voor alles wat er op jouw to-do-lijstje staat.

 

Gezondere nagels

 

Door regelmatig een pedicure te boeken verminder je een kans op infecties aan de nagels. Je gebruikt je voeten de hele dag en ze dragen letterlijk je gewicht. Hierdoor worden je voeten en nagels blootgesteld aan diverse schadelijke factoren. Door eens in de zoveel tijd een pedicure te boeken kun je ervoor zorgen dat jouw nagels in optimale gezondheid blijven. Door de nagels te snijden, knippen en schoon te maken voorkom je dat deze naar binnen groeien om vervolgens een infectie te veroorzaken. Ook helpt het grondig reinigen van de voeten om minder last te krijgen van zweetvoeten en ziektes rond de nagels te voorkomen. Een scrub stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen waardoor je nagels sterker en gezonder worden.

 

Eelt verwijderen

 

De pedicure verwijdert dode huid en eelt met een puimsteen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je voeten er mooi uitzien en zacht aanvoelen, maar verbetert ook het comfort. Door te veel eelt op je voeten kan er een ongelijke druk ontstaan als je staat of loopt. Dit heeft niet enkel pijn in de voeten tot gevolg, maar kan ook zorgen voor klachten in de (onder)rug. Om de puntjes op de i te zetten kun je ervoor kiezen om de nagels te laten lakken in jouw favoriete kleur.

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Categorie├źn

Meta