Huisstijl ontwikkelen

Het wil startende ondernemers nogal eens ontgaan. Ze hebben het meteen na de start van hun onderneming veel te druk met van alles en nog wat. Een huisstijl ontwikkelen? Huisstijl? Is dat zo noodzakelijk dan? Welnu, dat is zeker nodig en net zo belangrijk als dat je als ondernemer een website hebt. Een huisstijl ontwikkelen is iets dat je zorgvuldig moet doen omdat de huisstijl in principe nooit meer veranderd en hooguit na verloop van tijd eens een keer moderner jasje krijgt.

 

Sneller naamsbekendheid door een goed doordachte huisstijl

De huisstijl? Dat zijn de kleuren die bij je bedrijf passen en de kleuren die in het logo terugkomen, zoals je het logo en de kleuren ook terugziet op al je uitingen in de vorm van brieven, facturen, enveloppen en uiteraard ook op je bedrijfskleding en je bedrijfswagens. Een huisstijl ontwikkelen betekent dat je snel naamsbekendheid krijgt en je de herkenbaarheid ook snel vergroot. Je bedrijf wordt herkenbaar aan de kleuren van de kleding en het logo op de auto. Heel erg belangrijk dus, een huisstijl ontwikkelen. Zeker niet te onderschatten.

Neem een grafisch vormgever in de hand die je kan helpen bij de ontwikkeling van een huisstijl

Het is overigens beter om wat betreft de huisstijl ontwikkelen zaken te doen met een professionele partij in de vorm van een grafisch vormgever bijvoorbeeld. Als geen ander kan hij helpen bij de ontwikkeling van een herkenbare en goede huisstijl. Deze specialist weet ook welke kleuren wel en juist niet goed samen gaan en hoe jij je logo goed kunt laten opvallen. Soms heb je iets in gedachte dat in de praktijk echter allesbehalve slim is en valt een logo weg in de achtergrondkleur, om maar een voorbeeld te noemen. Ook weet de grafisch vormgever alles van typografie en kan hij helpen bij het kiezen van het juiste lettertype. Bovendien kan hij ook meteen ingezet worden voor het maken van je website, waarin je huisstijl uiteraard ook weer nadrukkelijk een hoofdrol speelt.

Probeer wel altijd origineel te zijn

Probeer als ondernemer altijd origineel te zijn, ook in de keuze van een logo en eventueel een bedrijfsnaam, als je niet voor je eigen naam in de bedrijfsnaam kiest althans. Check in het geval je een naam hebt bedacht wel altijd eerst of die naam niet al gebruik wordt. Het zou immers zonde zijn als je moeite doet terwijl de naam die jij denkt bedacht te hebben al bestaat.

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Categorie├źn

Meta