wwft wet

Als je zaken doet met andere bedrijven is de kans groot dat je je dient te houden aan de regelgeving rondom de wet WWFT. Dit houdt in dat je verplicht bent een cliëntenonderzoek te doen wanneer je te maken krijgt met verkooptransacties, bemiddelingsopdrachten of het aangaan van een zakelijke relatie in het algemeen. De reden dat dit moet is dat je te allen tijden moet voorkomen dat je in zee gaat met een bedrijf waar zwart geld in omgaat. Grote aankopen die ze met dit geld betalen zijn een makkelijke manier om dit zwart geld wit te wassen, en daarom is de wet WWFT zo belangrijk.

Hoe kun je een wet WWFT check uitvoeren?

Je wilt als bedrijf natuurlijk voldoen aan deze wet, maar hoe doe je dat nu op een makkelijke manier? Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de software van Debiteuren Zeker. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het controleren van de identiteit van zakenrelaties, en kunnen ze je helpen bij het uitvoeren van zo’n wet WWFT check op deze persoon of dit bedrijf. Niet alleen weet je dan zeker dat je te maken hebt met een legitiem bedrijf dat op de juiste wijze aan zijn financiële middelen komt, maar je kunt zo ook nog aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om aan de WWFT wet te voldoen. Gezien het feit dat de boetes hoog kunnen oplopen als je dit niet doet is dat toch een prettig idee, niet?

Hoe controleer je nieuwe zakenrelaties?

Met de software van Debiteuren Zeker kun je nieuwe zakenrelaties controleren op diverse punten. Dit gebeurt via een overzichtelijk stappenplan. De software van Debiteuren Zeker is een van de weinigen (en de enige in Nederland!) die een dubbele controle uitvoert op de identiteit van deze relatie. Als je wilt weten hoe de software precies werkt dan kun je het beste even contact met ze opnemen. Je kunt dan namelijk een gratis proefperiode aanvragen, waarin je aan de slag kunt met het programma. Je kunt dan zelf beoordelen of het van toegevoegde waarde is en of je deze controles voortaan in deze handige software wilt uit gaan voeren.

Denk aan de reputatie van je bedrijf

De reden dat je je aan de wet WWFT dient te houden is helder: Er moet voorkomen worden dat zwart geld via jouw bedrijf ons land binnenkomt en zo witgewassen wordt. Maar heb je al gedacht aan de reputatie van je bedrijf zelf? Stel dat je tegoedertrouw met een buitenlandse klant in zee gaat en deze blijkt geassocieerd te worden met criminale of zelfs terroristische activiteiten, dan is dat natuurlijk ook funest voor jouw reputatie. Je doet er dus slim aan met de software van Debiteuren Zeker deze (potentiële) klant uitgebreid te controleren. Dan weet je in ieder geval dat je alles in je macht hebt gedaan om dit te voorkomen. En dat doet nu eenmaal prettiger zaken, toch?

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Categorieën

Meta