deurslot

Wanneer je van plan bent om een nieuw deurslot te kopen, dan is het raadzaam om voldoende onderzoek te doen naar betrouwbare sloten. Deursloten komen namelijk in allerlei vormen en soorten en dat betekent helaas niet dat ze allemaal even betrouwbaar zijn. Zo kunnen ze al heel snel een gevoel van schijnveiligheid creƫren. Je hebt je pand immers voorzien van een mooi nieuw deurslot en je sluit altijd netjes af. Dan is het toch goed zo?

Niet alle deursloten zijn veilig

Helaas werkt dat niet zo simpel. Gewoonweg een deur op slot kunnen draaien is niet voldoende. Wie niks van sloten weet, kan het zich waarschijnlijk slecht voorstellen, maar de meeste sloten zijn eigenlijk heel makkelijk open te breken. Geniepige inbrekers kennen alle trucjes natuurlijk van binnen en van buiten en een gemiddeld slot is voor hen geen uitdaging. Daar wil je je natuurlijk tegen kunnen wapenen, dus ga je op zoek naar de beste deursloten om te kopen.

Het SKG-keurmerk

Gelukkig is er een makkelijke manier om erachter te komen welk deurslot je moet kopen. Het meeste onderzoek is al voor je uitgevoerd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze organisatie opereert onafhankelijk in de vastgoed- en bouwsector en beheert het SKG-keurmerk voor onder andere deursloten. Het keurmerk is gebaseerd op een beoordelingssysteem van twee of drie sterren. Om deze sterren te verdienen, worden allerlei soorten sloten aan uitgebreide simulatietests onderworpen, waarbij wordt gemeten of er makkelijk in te breken is. Wanneer het deurslot de tests doorstaat en voldoet aan meerdere eisen worden er twee of drie sterren aan toegekend. Daarbij geldt uiteraard dat een keurmerk deurslot met drie sterren beter uit de test is gekomen dan een deurslot met slechts twee sterren.

Goedgekeurd deurslot kopen voor iedere ingang

Wanneer je eenmaal hebt besloten om een kwalitatief keurmerk deurslot te kopen, dan doe je er goed aan om alle ingangen en toegangen van het pand dat je wil afsluiten na te gaan. Het goed beveiligen van je voordeur en toegangspoort is niet voldoende. Voor de buitenwereld kan het dan wel lijken dat je pand erg goed beveiligd is, maar slimme dieven weten vaak gemakkelijk via de achterkant van je woning of bedrijfspand toch binnen te dringen. Deze deursloten wil je dan ook koste van kost vervangen. Dat heeft ten slotte nog een groot voordeel. Naast dat nieuwe keurmerk deursloten de beveiliging van je pand naar een hoger niveau kan tillen, kan het je afsluitroutine ook een stuk sneller en makkelijker maken. Je kunt namelijk identieke deursloten aanschaffen die ten alle tijden met dezelfde sleutel kunnen worden geopend. Dat is lekker overzichtelijk en scheelt natuurlijk aanzienlijk in het gewicht van je sleutelbos.

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Categorieƫn

Meta