Auto wrappen

Misschien zag je laatst die ene auto rondrijden met zo’n raar mat kleurtje, of in de stijl van een oude bekende race auto en je dacht, dat wil ik ook! Alleen hoe hebben ze dat toch gedaan? Auto wrappen is tegenwoordig een gewilde manier om je auto te stylen. Je kan kiezen voor elk gewenst design of motief en het bedrijf waar je je auto laat wrappen wil je daar zeker bij helpen. In dit artikel vertellen we je alles over wat je moet weten als je je auto laat wrappen.

Wat is een auto wrappen nou eigenlijk

Een auto wrappen betekent letterlijk dat je auto wordt ingepakt in folie. Deze wrapfolies bestaan er in elke gewenste kleur en in vele verschillende materialen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld aluminium, chroom of carbon folie. Ook kan je kiezen voor een belettering op de folie. Dit is bijvoorbeeld leuk als je een bekend design van een andere auto op je eigen auto wilt of als je graag reclame maakt met je auto en dit als een rijdend visitekaartje van je bedrijf ziet. Het is belangrijk dat de laklaag en ondergrond glad is. Hiervoor dient de laklaag nog intact te zijn, anders krijg je slechte resultaten. Op het moment dat je kiest voor folie met een hoge kwaliteit die speciaal gemaakt is als wrapfolie dan dient dit als een nieuw oppervlak. Een goede kwaliteit wrapfolie gaat 5 tot 7 jaar mee. Het kan ook een goede keuze te zijn om je nieuwe auto te laten wrappen. Wrappen biedt namelijk je auto een goede bescherming tegen steenslag, krassen en verkleuring. Als je de wrapfolie na al die jaren verwijderd dan zal je zien dat de originele laklaag nog compleet intact is en het lijkt dus net of je na al die tijd alsnog een gloednieuwe auto rijdt. Wrapfolie kan volledig naar je eigen design worden aangepast. Tijdens het wrappen kan je kiezen voor specifieke onderdelen van je auto, of voor alles inclusief de motorkap, het dak, de spiegels, de voor- en achterbumper.

Laat je het wrappen uitbesteden of doe je het zelf

Het is altijd aan te raden om het wrappen uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Dit is om teleurstellingen te voorkomen. Zoals eerder al aangegeven moet de ondergrond compleet glad zijn en het zou zonde zijn als je je speciaal ontworpen wrapfolie beschadigd door een foutje wat je over het hoofd hebt gezien. Als je er wel voor kiest om dit zelf te doen dan kan je uiteraard altijd advies vragen bij het bedrijf waar je de folie hebt besteld.

Write Your Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Categorieën

Meta